شناسایی میکروسکوپی عسل

اغلب زنبورداران با عسل هایی مواجه می شوند که از منشاء آن ها بی اطلاع هستند

و به دلایل زیادی تمایل دارند که گل منبع این عسل ها را بشناسند .

بهترین روش شناخت منشاء عسل تشخیص گرده ها در عسل است .

شناسایی عسل

یکی از دلایل شناخت منبع عسل عبارتند از :

دستیابی به منابع عسل هایی با طعم خوب ، رنگ منحصر به فرد و مورد پسندمشتریان  که در نتیجه زنبورداران می توانند برای به دست آوردن

عسل بیشتر از این گل ها زنبور های خود را به منطقه تجمع آنها منتقل نمایند .

و نیز شناسایی منابع عسل هایی با طعم نا مطلوب تا زنبور داران کندو های خود را به مناطق تحت پوشش این گل ها منتقل نکنند .

به هر حال با تشخیص عسل های مرغوب عسل هایی با مارک های تقلبی نیز شناسایی خواهند شد .

معمولا این روش شناسایی منبع عسل صد در صد درست نبوده مجموعه ای از فاکتور ها مانند رنگ ، طعم ، محل و آنالیز شیمیایی عسل مانند انواع قند ها و نسبت آنها همراه تشخیص نوع گرده برای تعیین صد در صد منبع عسل موثرترند .

شناسایی میکروسکوپی عسل

جمع آوری مستقیم گرده از زنبور آسان تر از جدا کردن دانه های گرده عسل است . دانه های گرده معلق در عسل را به روش زیر می توان جدا کرد :

ابتدا نمونه عسل را با نسبت بیست به یک با آب رقیق می کنیم

و آن را در دستگاه سانتریفیوژ با سرعت 3500 دور در دقیقه برای مدت ده دقیقه قرار می دهیم

برای حذف پروتئین ها و کربوهیدرات های سطح گرده نمونه را شستشو می دهیم .

سپس برای بررسی میکروسکوپی نمونه گرده را روی یک لام قرار داده رنگ آمیزی می کنیم .

ولی معمولا تشخیص دقیق نوع گرده به وسیله میکروسکوپ نوری امکان پذیر نبوده

ولی میکروسکوپ الکترونی جزئیات مورد نیاز را مشخص می نماید

متاسفانه اکثر مردم به این دسترسی ندارند.